Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás-tejfölös csirkemell recept

Aszalt szilvás-tejfölös csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg csirkemell
    • kb 20 dkg aszalt szilva
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • pici cukor
    • olaj
    • víz
    • 3 dl tejföl
    • pici liszt

    Elkészítése:

    A csirkemellet apró kockákra vágjuk.

    Egy serpenyőbe teszünk egy kis olajat, belerakjuk a húst és fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a kimagozott aszalt szilvát, az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá egy kis ételízesítőt is (én sómentes szárított zöldségkeveréket használok) és egy evőkanál cukrot.

    Felöntjük kb 2 dl vízzel és az egészet megfőzzük.

    Közben elkészítjük a habarást: egy kevés (kb 2 evőkanál) lisztet pici vízben kikeverünk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ha a hús megpuhult, akkor behabarjuk és összefőzzük. Ha kell, még ilyenkor utána ízesíthetünk sóval, borssal, kis mustárral.

    Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá