Aszalt szilvás-tejfölös csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • kb 20 dkg aszalt szilva
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pici cukor
  • olaj
  • víz
  • 3 dl tejföl
  • pici liszt

Elkészítése:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk.

Egy serpenyőbe teszünk egy kis olajat, belerakjuk a húst és fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a kimagozott aszalt szilvát, az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá egy kis ételízesítőt is (én sómentes szárított zöldségkeveréket használok) és egy evőkanál cukrot.

Felöntjük kb 2 dl vízzel és az egészet megfőzzük.

Közben elkészítjük a habarást: egy kevés (kb 2 evőkanál) lisztet pici vízben kikeverünk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ha a hús megpuhult, akkor behabarjuk és összefőzzük. Ha kell, még ilyenkor utána ízesíthetünk sóval, borssal, kis mustárral.

Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.