Villámgyors kekszes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g vajas keksz vagy háztartási keksz (a háztartási keksznek több idő kell, hogy megpuhuljon)
- kevés tej, amibe áztatjuk a kekszeket
A krémhez:
- 400 ml habtejszín
- 400 ml házi vanília sodó vagy 1 tasak pudingpor 4 dl tejben felfőzve
A sodóhoz:
- 4 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 100 g cukor
- 40 g liszt
- 3 tk vanília kivonat vagy vanília aroma
A tetejére
- 200 g ét vagy tejcsoki
- 2-3 ek étolaj
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A krém elkészítése:
Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
Amikor a sodó kihűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.
Összeállítás:
Ezzel a keksz mennyiséggel számolva 5 sort és 4 oszlopot teszünk le a kekszekből, így 3 rétegre elég lesz. Ehhez keressünk egy megfelelő méretű tepsit, jénait, tálcát vagy állítható süteménykeretet.
A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk az első sort, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.
Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.
Máz:
Az olajat és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakóport, csomómentesre elkeverjük. A kész mázat a sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a keksz megpuhul.
Kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd teljesen felvágjuk a süteményt.
A tetejére tálalsákor kenhetünk mogyorókrémet, de el is maradhat.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









