Villámgyors kekszes krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g vajas keksz  vagy háztartási keksz (a háztartási keksznek több idő kell, hogy megpuhuljon)
  • kevés tej, amibe áztatjuk a kekszeket

A krémhez:

  • 400 ml habtejszín
  • 400 ml házi vanília sodó vagy 1 tasak pudingpor 4 dl tejben felfőzve

A sodóhoz:

  • 4 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 40 g liszt
  • 3 tk vanília kivonat vagy vanília aroma

A tetejére

  • 200 g ét vagy tejcsoki
  • 2-3 ek étolaj
  • 2 ek kakaópor

Elkészítése:

A krém elkészítése:

Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

Amikor a sodó kihűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.

Összeállítás:

Ezzel a keksz mennyiséggel számolva 5 sort és 4 oszlopot teszünk le a kekszekből, így 3 rétegre elég lesz. Ehhez keressünk egy megfelelő méretű tepsit, jénait, tálcát vagy állítható süteménykeretet.

A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk az első sort, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.

Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.

Máz:

Az olajat és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakóport, csomómentesre elkeverjük. A kész mázat a sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a keksz megpuhul.

Kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd teljesen felvágjuk a süteményt.

A tetejére tálalsákor kenhetünk mogyorókrémet, de el is maradhat.