Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A sodóhoz:
A tetejére
Elkészítése:
Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
Amikor a sodó kihűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.
Ezzel a keksz mennyiséggel számolva 5 sort és 4 oszlopot teszünk le a kekszekből, így 3 rétegre elég lesz. Ehhez keressünk egy megfelelő méretű tepsit, jénait, tálcát vagy állítható süteménykeretet.
A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk az első sort, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.
Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.
Az olajat és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakóport, csomómentesre elkeverjük. A kész mázat a sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a keksz megpuhul.
Kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd teljesen felvágjuk a süteményt.
A tetejére tálalsákor kenhetünk mogyorókrémet, de el is maradhat.