Kókuszos-kekszes kocka recept

Hozzávalók egy 15*26 cm-es tepsihez:
Kókuszos rész:
- 5 dl tej
- 3 ek liszt
- 5 ek kristálycukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tk étkezési zselatin
Kekszes rész:
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg apróra tördelt háztartási keksz
- 1,5 dl víz
- 10 dkg kristálycukor
- 4 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg margarin
- rumaroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- 5-6 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Először a kókuszos részt készítjük el. A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukrot és az egészet jól összefőzzük.
Még melegen hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a zselatint (a zselatinra öntsünk kevés vizet és várjuk meg, amíg megszívja magát, majd melegítsük fel). Az egészet jól összekeverjük.
Utána a kekszes részt készítjük el. A vízbe beletesszük a kristálycukrot, a kakaóport és a margarint és az egészet pár perc alatt összefőzzük. A kétféle kekszet egy tálban összekeverjük és a még forró kakaós-margarinos masszát ráöntjük. Végül ízesítjük rumaromával. Az egészet jól összekeverjük és félretesszük hűlni.
A folpackkal bélelt tepsibe először a kókuszos masszának a felét egyenletesen elsimítjuk, majd rákenjük egyenletesen a kekszes-kakaós masszát és végül pedig erre rásimítjuk a megmaradt kókuszos masszát.
Betesszük a hűtőbe dermedni egy egész éjszakára.
Másnap egyforma kockákra felszeleteljük és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »