Kókuszos-kekszes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 15*26 cm-es tepsihez:
Kókuszos rész:

  • 5 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 5 ek kristálycukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tk étkezési zselatin

Kekszes rész:

  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg apróra tördelt háztartási keksz
  • 1,5 dl víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 20 dkg margarin
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére:

  • 5-6 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

Először a kókuszos részt készítjük el. A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukrot és az egészet jól összefőzzük (de nem forraljuk). Utána félretesszük hűlni.

Mikor már kihűlt hozzáadjuk a zselatint és a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük.

Utána a kekszes részt készítjük el. A vízbe beletesszük a kristálycukrot, a kakaóport és a margarint és az egészet pár perc alatt összefőzzük. A kétféle kekszet egy tálban összekeverjük és a még forró kakaós-margarinos masszát ráöntjük. Végül ízesítjük rumaromával. Az egészet jól összekeverjük és félretesszük hűlni.

A folpackkal bélelt tepsibe először a kókuszos masszának a felét egyenletesen elsimítjuk, majd rákenjük egyenletesen a kekszes-kakaós masszát és végül pedig erre rásimítjuk a megmaradt kókuszos masszát.

Betesszük a hűtőbe dermedni egy egész éjszakára.

Másnap egyforma kockákra felszeleteljük és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.