Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos bulgur körtekrémmel recept

Kókuszos bulgur körtekrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Bulgurhoz:

    • 1,5 dl bulgur
    • 4 dl tej
    • 3 ek kókuszreszelék
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2-3 ek barnacukor vagy más édesítőszer

    Körtekrémhez:

    • 2 körte
    • 1/2 itrom leve és reszelt héja
    • 2 ek barnacukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 mk őrölt fahéj
    • 2 db szegfűszeg
    • 0,5 dl édes fehérbor vagy víz
    • 15 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Egy serpenyőbe tegyük bele a bulgurt, a kókuszreszeléket, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd öntsük hozzá a hideg tejet. Ezután keverjük össze, majd kisebb lángon, néha megkeverve, főzzük puhára, majd fedjük le a serpenyőt és hagyjuk egy fél órát állni (én fogkeményre főztem, hogy ne legyen egy összeálló massza az egész).

    Ezután vegyük le a fedőt, keverjük össze, majd hűtsük ki teljesen.

    A körtét hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel és facsarjuk rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg.

    A cukrot tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk világos színűre, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a feldarabolt körtét ( ekkorhirtelen megkeményedik a cukor, de főzés közben fel fog olvadni).

    Ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük fel a borral, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a szegfűszeget, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, reszeljük rá a citromhéjat, majd kisebb lángon főzzük pár percig (arra figyeljünk nehogy túlfőzzük).

    Amikor a körte puhára főtt, vegyünk ki belőle pár darabot a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze, majd hűtsük ki egészen.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a leturmixolt körtét, majd szintén keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a körtés mascarponekrémhez (annyi tejszínhabot adjunk hozzá, hogy egy könnyű, de nem túl lágy, krémet kapjunk).

    A teljesen kihűlt kókuszos bulgurt a körtekrémmel felváltva rétegezzük a poharakba, majd ízlés szerint helyezzük rá a félretett körtedarabokat.

    Az elkészült desszertet tálalhatjuk rögtön, de ízlés szerint betehetjük a hűtőbe, hogy jól lehűljön tálalás előtt, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá