Hozzávalók:
Bulgurhoz:
Körtekrémhez:
Elkészítése:
Egy serpenyőbe tegyük bele a bulgurt, a kókuszreszeléket, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd öntsük hozzá a hideg tejet. Ezután keverjük össze, majd kisebb lángon, néha megkeverve, főzzük puhára, majd fedjük le a serpenyőt és hagyjuk egy fél órát állni (én fogkeményre főztem, hogy ne legyen egy összeálló massza az egész).
Ezután vegyük le a fedőt, keverjük össze, majd hűtsük ki teljesen.
A körtét hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel és facsarjuk rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
A cukrot tegyük bele egy serpenyőbe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk világos színűre, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a feldarabolt körtét ( ekkorhirtelen megkeményedik a cukor, de főzés közben fel fog olvadni).
Ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük fel a borral, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a szegfűszeget, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, reszeljük rá a citromhéjat, majd kisebb lángon főzzük pár percig (arra figyeljünk nehogy túlfőzzük).
Amikor a körte puhára főtt, vegyünk ki belőle pár darabot a díszítéshez, a többit pedig turmixoljuk össze, majd hűtsük ki egészen.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a leturmixolt körtét, majd szintén keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a körtés mascarponekrémhez (annyi tejszínhabot adjunk hozzá, hogy egy könnyű, de nem túl lágy, krémet kapjunk).
A teljesen kihűlt kókuszos bulgurt a körtekrémmel felváltva rétegezzük a poharakba, majd ízlés szerint helyezzük rá a félretett körtedarabokat.
Az elkészült desszertet tálalhatjuk rögtön, de ízlés szerint betehetjük a hűtőbe, hogy jól lehűljön tálalás előtt, majd úgy kínáljuk.