Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keksztekercs torta recept

Keksztekercs torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 60 dkg (rizslisztes) háztartási keksz darálva
    • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum
    • kb 3-4 dl tej

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 20 dkg (nyírfa) porcukor
    • 1 csomag (GM) vaníliás pudingpor
    • 30 dkg vaj
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg kókuszreszelék a díszítéshez

    Elkészítése:

    Előszőr elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a pudingport, ha kihült, hozzáadjuk a habosra kevert nyírfaporcukor-vaj elegyét és robotgéppel kihabosítjuk. A legvégén a kókuszreszeléket is hozzáadjuk és összeforgatjuk azzal is.

    Összekeverjük a darált kekszet, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

    A tésztát 4 részre osztjuk, 2 alufólia lap között kerek lapokat nyújtunk.

    Tortatálra helyezzük az első kinyújtott lapot, erre halmozzuk a krém 1/3-át, majd ismét tészta, krém jön, legfelülre tészta kerüljön. A krémből pár evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez.

    Érdemes 1-2 órára hűtőbe helyezni. Ha szükséges a tortát, egy éles késsel kör formára igazítjuk (én egy picivel kisebb fedőt rátettem és a fedő mentén körbe vágtam).

    A félretett krémmel díszítjük, illetve az oldalát és a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

    10 szeletes torta lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá