Keksztekercs torta recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 60 dkg (rizslisztes) háztartási keksz darálva
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- kb 3-4 dl tej
A krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg (nyírfa) porcukor
- 1 csomag (GM) vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg kókuszreszelék a díszítéshez
Elkészítése:
Előszőr elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a pudingport, ha kihült, hozzáadjuk a habosra kevert nyírfaporcukor-vaj elegyét és robotgéppel kihabosítjuk. A legvégén a kókuszreszeléket is hozzáadjuk és összeforgatjuk azzal is.
Összekeverjük a darált kekszet, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát 4 részre osztjuk, 2 alufólia lap között kerek lapokat nyújtunk.
Tortatálra helyezzük az első kinyújtott lapot, erre halmozzuk a krém 1/3-át, majd ismét tészta, krém jön, legfelülre tészta kerüljön. A krémből pár evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez.
Érdemes 1-2 órára hűtőbe helyezni. Ha szükséges a tortát, egy éles késsel kör formára igazítjuk (én egy picivel kisebb fedőt rátettem és a fedő mentén körbe vágtam).
A félretett krémmel díszítjük, illetve az oldalát és a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
10 szeletes torta lett.