Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keksztekercs torta recept

Keksztekercs torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kekszes tészta:

    • 1 kg darált keksz
    • 4 ek holland kakaópor
    • 40 dkg margarin
    • 3 ek rumaroma
    • 4 ek porcukor
    • 2 ek barack lekvár
    • 2 dl meggylé
    • tej, amennyit felvesz a tészta

    Kókuszos krém:

    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Csokis krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 ek kakaópor
    • 5 ek porcukor
    • 7 dl tej
    • rumaroma ízlés szerint
    • 20 dkg margarin
    • 1 ü magozott meggy

    Csokimáz:

    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg porcukor
    • annyi forróvíz, amivel simára tudjuk keverni (kb 0,5 dl)
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Elkészítjük a csokis krémet. A vaníliás pudingport, a kakaóport és a porcukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a rumaromát és kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és készre főzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük.

    Amíg a csokis krém hűl elkészítjük a kekszes tésztát. A darált kekszet egy magas falú tálba öntjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és elmorzsoljuk a keksszel, majd középre egy kis mélyedést készítünk és hozzáadjuk a kakaóport, porcukrot, rumaromát, lekvárt, meggylevet és a tejjel közepesen kemény állagú tésztát készítünk. Ha már jól összeállt a tésztánk akkor 4 egyenlő részre osztjuk és 15-20 percre hűtőbe rakjuk.

    A kókuszos krémhez a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

    Az egyik tésztát egy sütőpapíron kb 0,5 cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Szórjuk meg a tészta tetejét kókuszreszelékkel, hogy ne ragadjon rá a nyújtófára. Kenjük meg a kókuszos krémmel és a sütőpapír segítségével tekerjük fel jó szorosan, majd vágjuk le a 2 végét és forgassuk meg kókuszreszelékben. Tegyük fagyasztóba 10 percre, hogy szépen tudjuk szeletelni.

    Készítsünk elő egy közepes nagyságú, kerek tortaformát és béleljük ki sütőpapírral (így könnyebb lesz levenni a tortakarikát a végén). Nyújtsunk ki egy következő adag tésztát szintén kb 0,5 cm vastagságúra, majd helyezzük rá a tortaformánkat és vágjuk ennek megfelelő méretűre a tésztát. Ez lesz a tortánk alsó lapja. Helyezzük bele a formába.

    Felszeleteljük a keksztekercsünket és körbe rakjuk vele a tortaformánk oldalát. Ha ezzel megvagyunk, kihabosítjuk a vajat a csokis krémhez. Apránkét adagoljuk hozzá a kihűlt csokis pudingot, majd a lecsepegtetett meggyet is keverjük bele.

    A maradék kekszes tésztából 3 db 0,5 cm-es kerek lapot nyújtunk és ezt rétegezzük a formába a meggyes-csokis krémmel. A tortánk tetejét krémmel zárjuk és a kimaradt tésztából készíthetünk dekorációnak kókuszgolyót is.

    Elkészítjük a mázat. Egy kisebb edényben vizet forralunk. A kakaóport és a porcukrot egy fém tálban elkeverjük és a forrásban lévő vízzel simára keverjük. A kapott masszát a vízgőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd a tűzről levéve hozzákeverjük az olajat. Ráöntjük a tortánkra és tálalásig hűtőben tartjuk.

    Ha maradt még a keksztekercsből, azzal is díszíthetjük a végén.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    A mennyiségek arányos csökkentésével kisebb, 6 szeletes tortát is készíthetsz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá