Hozzávalók:
Kekszes tészta:
Kókuszos krém:
Csokis krém:
Csokimáz:
Elkészítése:
Elkészítjük a csokis krémet. A vaníliás pudingport, a kakaóport és a porcukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a rumaromát és kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és készre főzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük.
Amíg a csokis krém hűl elkészítjük a kekszes tésztát. A darált kekszet egy magas falú tálba öntjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és elmorzsoljuk a keksszel, majd középre egy kis mélyedést készítünk és hozzáadjuk a kakaóport, porcukrot, rumaromát, lekvárt, meggylevet és a tejjel közepesen kemény állagú tésztát készítünk. Ha már jól összeállt a tésztánk akkor 4 egyenlő részre osztjuk és 15-20 percre hűtőbe rakjuk.
A kókuszos krémhez a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
Az egyik tésztát egy sütőpapíron kb 0,5 cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Szórjuk meg a tészta tetejét kókuszreszelékkel, hogy ne ragadjon rá a nyújtófára. Kenjük meg a kókuszos krémmel és a sütőpapír segítségével tekerjük fel jó szorosan, majd vágjuk le a 2 végét és forgassuk meg kókuszreszelékben. Tegyük fagyasztóba 10 percre, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Készítsünk elő egy közepes nagyságú, kerek tortaformát és béleljük ki sütőpapírral (így könnyebb lesz levenni a tortakarikát a végén). Nyújtsunk ki egy következő adag tésztát szintén kb 0,5 cm vastagságúra, majd helyezzük rá a tortaformánkat és vágjuk ennek megfelelő méretűre a tésztát. Ez lesz a tortánk alsó lapja. Helyezzük bele a formába.
Felszeleteljük a keksztekercsünket és körbe rakjuk vele a tortaformánk oldalát. Ha ezzel megvagyunk, kihabosítjuk a vajat a csokis krémhez. Apránkét adagoljuk hozzá a kihűlt csokis pudingot, majd a lecsepegtetett meggyet is keverjük bele.
A maradék kekszes tésztából 3 db 0,5 cm-es kerek lapot nyújtunk és ezt rétegezzük a formába a meggyes-csokis krémmel. A tortánk tetejét krémmel zárjuk és a kimaradt tésztából készíthetünk dekorációnak kókuszgolyót is.
Elkészítjük a mázat. Egy kisebb edényben vizet forralunk. A kakaóport és a porcukrot egy fém tálban elkeverjük és a forrásban lévő vízzel simára keverjük. A kapott masszát a vízgőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd a tűzről levéve hozzákeverjük az olajat. Ráöntjük a tortánkra és tálalásig hűtőben tartjuk.
Ha maradt még a keksztekercsből, azzal is díszíthetjük a végén.
Jó étvágyat hozzá!
A mennyiségek arányos csökkentésével kisebb, 6 szeletes tortát is készíthetsz.