Keksztekercs torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 60 dkg (rizslisztes) háztartási keksz darálva
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • kb 3-4 dl tej

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 20 dkg (nyírfa) porcukor
  • 1 csomag (GM) vaníliás pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítése:

Előszőr elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a pudingport, ha kihült, hozzáadjuk a habosra kevert nyírfaporcukor-vaj elegyét és robotgéppel kihabosítjuk. A legvégén a kókuszreszeléket is hozzáadjuk és összeforgatjuk azzal is.

Összekeverjük a darált kekszet, a kakaóport, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát 4 részre osztjuk, 2 alufólia lap között kerek lapokat nyújtunk.

Tortatálra helyezzük az első kinyújtott lapot, erre halmozzuk a krém 1/3-át, majd ismét tészta, krém jön, legfelülre tészta kerüljön. A krémből pár evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez.

Érdemes 1-2 órára hűtőbe helyezni. Ha szükséges a tortát, egy éles késsel kör formára igazítjuk (én egy picivel kisebb fedőt rátettem és a fedő mentén körbe vágtam).

A félretett krémmel díszítjük, illetve az oldalát és a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

10 szeletes torta lett.