Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alsó réteg:

    • 30 dkg háztartási keksz (apróra törve)
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 ek rum
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Első krém:

    • 1 tasak pudingpor (fehér csokoládés)
    • 3,5 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg vaj

    Második krém:

    • 1 tasak pudingpor (tiramisu)
    • 3,5 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg vaj

    Összeállítás:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 db babapiskóta (kb)
    • 1,5 dl tej (a piskóta mártásához)

    Elkészítése:

    A háztartási kekszet apróra törjük (én egy ruhadarab között szoktam kalapáccsal ütögetni).

    A gesztenyemasszát a rummal, egy csomag vaníliás cukorral és a folyékony tejszínnel kikeverjük. Összekeverjük a tört keksszel.

    A fehér csokoládé pudingporhoz tesszük a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés közben.

    Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hidegre helyre tesszük.

    A tiramisu pudingporhoz szórjuk a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés mellett. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hideg helyre tesszük.

    A gesztenyés kekszet rányomkodjuk egy tálcára, szépen eligazítva. Erre kenjük a fehér csokoládés krémet. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a tetejét vele. A tiramisu krémet a piskóta tetejére simítjuk.

    A tetejére felverjük a habtejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és díszítjük a tetejét vele. Hűtőbe tesszük kis időre, majd szeletelve tálaljuk.

    Jó étvágyat!!

    Tipp:

    Aki ettől még édesebben szereti, az tegyen minden krémhez plusz cukrot!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá