Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alsó réteg:

  • 30 dkg háztartási keksz (apróra törve)
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 ek rum
  • 1 csomag vaníliás cukor

Első krém:

  • 1 tasak pudingpor (fehér csokoládés)
  • 3,5 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj

Második krém:

  • 1 tasak pudingpor (tiramisu)
  • 3,5 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj

Összeállítás:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 db babapiskóta (kb)
  • 1,5 dl tej (a piskóta mártásához)

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük (én egy ruhadarab között szoktam kalapáccsal ütögetni).

A gesztenyemasszát a rummal, egy csomag vaníliás cukorral és a folyékony tejszínnel kikeverjük. Összekeverjük a tört keksszel.

A fehér csokoládé pudingporhoz tesszük a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés közben.

Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hidegre helyre tesszük.

A tiramisu pudingporhoz szórjuk a cukrot, kevés tejjel simára keverjük. Felengedjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés mellett. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hideg helyre tesszük.

A gesztenyés kekszet rányomkodjuk egy tálcára, szépen eligazítva. Erre kenjük a fehér csokoládés krémet. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a tetejét vele. A tiramisu krémet a piskóta tetejére simítjuk.

A tetejére felverjük a habtejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és díszítjük a tetejét vele. Hűtőbe tesszük kis időre, majd szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!!

Tipp:

Aki ettől még édesebben szereti, az tegyen minden krémhez plusz cukrot!!!