Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*27 cm-es formához vagy tepsihez:

    Alap:

    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 25 dkg darált keksz
    • 5 dkg margarin megolvasztva
    • 5 evőkanál tej
    • 1 fiola rumaroma

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • cukor ízlés szerint (nálam 6 ek)

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • gesztenyepüré vagy csokireszelék

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összedolgozzuk. A masszát a megadott méretű formába vagy tepsibe nyokodjuk egyenletesen.

    A krémhez a pudingporokat csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Amikor félig kihűlt a kész puding, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és elektromos keverőgéppel jól kihabosítjuk a krémet.

    A kész krémet rásimítjuk az alapra, majd betesszük a hűtőbe és teljesen kihűtjük.

    A tejszínt keményre felverjük és a krém tetejére simítjuk, majd fagyos gesztenyemasszát reszelhetünk a tetejére, vagy csokireszeléket szórhatunk rá.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá