Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*27 cm-es formához vagy tepsihez:

Alap:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg margarin megolvasztva
  • 5 evőkanál tej
  • 1 fiola rumaroma

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • cukor ízlés szerint (nálam 6 ek)

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • gesztenyepüré vagy csokireszelék

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit egy nagyobb edénybe mérjük és alaposan összedolgozzuk. A masszát a megadott méretű formába vagy tepsibe nyokodjuk egyenletesen.

A krémhez a pudingporokat csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Amikor félig kihűlt a kész puding, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és elektromos keverőgéppel jól kihabosítjuk a krémet.

A kész krémet rásimítjuk az alapra, majd betesszük a hűtőbe és teljesen kihűtjük.

A tejszínt keményre felverjük és a krém tetejére simítjuk, majd fagyos gesztenyemasszát reszelhetünk a tetejére, vagy csokireszeléket szórhatunk rá.