Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferrero rocher rolád recept

Ferrero rocher rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 30 db babapiskóta
    • kb 1,5 dl langyos tej
    • 1 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 40 dkg tejszín
    • 6 dkg porcukor
    • 10 dkg mogyorókrém

    Továbbá:

    • cukrozatlan kakaópor
    • kevés mogyorókrém
    • 4-6 ferrero rocher

    Díszítés:

    • mogyorókrém
    • aprított, pirított mogyoró

    Elkészítése:

    Alap:

    Magunk elé leterítünk két, egymást fedő folpack csíkot. Erre fogjuk rátenni a babapiskótákat.

    A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a kakaóport. A babapiskótákat megmártjuk a kakaós tejben, majd letesszük 3*10-es téglalap alakban.

    Krém:

    A jól lehűtött tejszínt majdnem teljesen felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémmé keverjük a robotgép segítségével.

    Összeállítás:

    A babapiskóták felületét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, majd rákenjük a krém 3/4-ed részét egyenletesen. A krémre rászórunk 4-6 összemorzsolt ferrero recher golyót, majd erre kevés mogyorókrémet csorgatunk.

    A rövidebb oldala mentén, a folpack segítségével feltekerjük a roládot, majd éjszakára hűtőbe vagy ideg helyre tesszük a maradék krémmel együtt.

    Másnap kitekerjük a folpackból a roládot, bevonjuk a maradék krémmel, majd egy habzsákból kissé megmelegített mogyorókrémet csorgatunk rá és megszórjuk mogyoróval.

    Szeletekre vágva tálalható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá