Ferrero rocher rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Ferrero rocher rolád

Hozzávalók:

  • 30 db babapiskóta
  • kb 1,5 dl langyos tej
  • 1 ek kakaópor

Krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 40 dkg tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 10 dkg mogyorókrém

Továbbá:

  • cukrozatlan kakaópor
  • kevés mogyorókrém
  • 4-6 ferrero rocher

Díszítés:

  • mogyorókrém
  • aprított, pirított mogyoró

Elkészítése:

Alap:

Magunk elé leterítünk két, egymást fedő folpack csíkot. Erre fogjuk rátenni a babapiskótákat.

A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a kakaóport. A babapiskótákat megmártjuk a kakaós tejben, majd letesszük 3*10-es téglalap alakban.

Krém:

A jól lehűtött tejszínt majdnem teljesen felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémmé keverjük a robotgép segítségével.

Összeállítás:

A babapiskóták felületét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral, majd rákenjük a krém 3/4-ed részét egyenletesen. A krémre rászórunk 4-6 összemorzsolt ferrero recher golyót, majd erre kevés mogyorókrémet csorgatunk.

A rövidebb oldala mentén, a folpack segítségével feltekerjük a roládot, majd éjszakára hűtőbe vagy ideg helyre tesszük a maradék krémmel együtt.

Másnap kitekerjük a folpackból a roládot, bevonjuk a maradék krémmel, majd egy habzsákból kissé megmelegített mogyorókrémet csorgatunk rá és megszórjuk mogyoróval.

Szeletekre vágva tálalható is.