Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fatörzs sütés nélkül recept

Fatörzs sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g darált keksz
    • 100 g porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 3 dl tej
    • 20 g vaníliás cukor
    • 3 ml rumaroma

    Krém:

    • 300 g puha margarin
    • 100 g porcukor
    • 200 g kókuszreszelék

    Máz:

    • 80 g csokis pudingpor
    • 6 dl tej
    • 50 g porcukor
    • fél üveg rumaroma vagy ízlés szerint
    • 150 g puha margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, rudat sodorunk belőle és kettévágjuk.

    Az egyik tésztát félretesszük. A másik tésztát két sütőpapír között téglalap alakúra kinyújtjuk.

    A krémhez a puha margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és jól eldolgozzuk.
    A krém felét rákenjük a kinyújtott lapra és szorosan feltekerjük a sütőpapír segítségével.

    A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a maradék krémet rákenjük és azt is feltekerjük. Ízlés szerint felvághatjuk 2-3 részre és a másik tésztához illesztve kialakítjuk a fatörzs formát.

    A mázhoz a tejben elkeverjük a pudingport csomómentesen, majd sűrűre főzzük. Langyosra hűtve hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd robotgép segítségével alaposan kihabosítjuk, végül a rumaromát is belekeverjük.

    Az így elkészült mázzal bevonjuk a sütit és villával barázdákat húzunk bele. Ízlés és alkalom szerint díszítjük.

    Fogyasztásig hűtőben tartjuk az elkészült sütit.

    Tipp:

    Gyorsan elkészül és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Én a fiam szülinapjára készítettem el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá