Fatörzs sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g darált keksz
  • 100 g porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 3 dl tej
  • 20 g vaníliás cukor
  • 3 ml rumaroma

Krém:

  • 300 g puha margarin
  • 100 g porcukor
  • 200 g kókuszreszelék

Máz:

  • 80 g csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 50 g porcukor
  • fél üveg rumaroma vagy ízlés szerint
  • 150 g puha margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, rudat sodorunk belőle és kettévágjuk.

Az egyik tésztát félretesszük. A másik tésztát két sütőpapír között téglalap alakúra kinyújtjuk.

A krémhez a puha margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és jól eldolgozzuk.
A krém felét rákenjük a kinyújtott lapra és szorosan feltekerjük a sütőpapír segítségével.

A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a maradék krémet rákenjük és azt is feltekerjük. Ízlés szerint felvághatjuk 2-3 részre és a másik tésztához illesztve kialakítjuk a fatörzs formát.

A mázhoz a tejben elkeverjük a pudingport csomómentesen, majd sűrűre főzzük. Langyosra hűtve hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd robotgép segítségével alaposan kihabosítjuk, végül a rumaromát is belekeverjük.

Az így elkészült mázzal bevonjuk a sütit és villával barázdákat húzunk bele. Ízlés és alkalom szerint díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tartjuk az elkészült sütit.

Tipp:

Gyorsan elkészül és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Én a fiam szülinapjára készítettem el.