Epres, túrós hűsítő recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
- 250 g túró
- 3-4 dl habtejszín
- kb. 12-15 db babapiskóta
- 1 csomag habfixáló
- cukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- 1 citrom leve és reszelt héja
- só
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk.
A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.).
A habtejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba.
Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk.
Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).
Sztori:
Az eperszezon elején valami epres, friss, hűsítő édességre vágytam. Mivel szeretem a túrót, ezt találtam ki:) Azóta már “megrendelésre” gyártom;)