Epres torta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Alap:
- 10 dkg háztartási keksz
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 dl tej
- kevés rum
Fehér krém:
- 20 dkg natúr krémsajt
- 2 dl habtejszín
- 7 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
Epres réteg:
- 1/2 kg eper
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg zselatin (por)
Elkészítése:
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát folpackkal kibélelünk.
A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejet és a rumot, hogy egy jó állagú alapot kapjunk, melyet a forma aljára egyenletesen eldolgozunk.
A natúr krémsajtot a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként a sajtos masszához adagoljuk. Ez a krém kerül a kekszes alapra.
Egy üvegpoharat vagy tálkát folpackkal bevonunk és a tortánk közepébe belenyomjuk, hogy egy mélyedést kapjunk, (mert ebbe kerül az epres massza), beleöntjük a masszát, ezt követően hűtőbe tesszük.
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és turmixoljuk. Hozzáöntjük a cukrot és alacsony hőmérsékleten addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a masszához adjuk.
A masszát hagyjuk hűlni, amikor már jól kihűlt, a hűtőből a tortát kivesszük a közepéből a poharat kiemeljük és az epres krémet a fehér rétegre öntjük.
Pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap ízlés szerint díszítjük.