Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres, fekete szedres torta recept

Epres, fekete szedres torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg apróbb szemű eper
    • 10 dkg porcukor
    • 1 nagyobb narancs leve
    • 30 dkg mascarpone
    • 3 dl hideg bahtejszín
    • 1/2 teáskanál vanília kivonat
    • csipet só
    • 20-24 db tördelt babapiskóta
    • 30 dkg fekete szeder

    Elkészítése:

    Egy 26-cm-es kapcsos tortaforma aljába és az oldalába tegyünk sütőpapírt úgy, hogy a papír 2-3 cm- re túlérjen a formán.

    Az epret szórjuk meg egy evőkanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponét keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.

    A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tört piskótával, tegyük rá az eper, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és az eper másik része, majd megint egy réteg mascarpone.

    A tortán tetejét szórjuk meg a szederrel és tegyük a hűtőbe.
    Csak másnap szeleteltem fel. Addigra a piskóta megpuhul.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Én most fagyasztott gyümölcsöket használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá