Epres, fekete szedres torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg apróbb szemű eper
- 10 dkg porcukor
- 1 nagyobb narancs leve
- 30 dkg mascarpone
- 3 dl hideg bahtejszín
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- csipet só
- 20-24 db tördelt babapiskóta
- 30 dkg fekete szeder
Elkészítése:
Egy 26-cm-es kapcsos tortaforma aljába és az oldalába tegyünk sütőpapírt úgy, hogy a papír 2-3 cm- re túlérjen a formán.
Az epret szórjuk meg egy evőkanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponét keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tört piskótával, tegyük rá az eper, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és az eper másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
A tortán tetejét szórjuk meg a szederrel és tegyük a hűtőbe.
Csak másnap szeleteltem fel. Addigra a piskóta megpuhul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Én most fagyasztott gyümölcsöket használtam.