Epres, fekete szedres torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg apróbb szemű eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 nagyobb narancs leve
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 dl hideg bahtejszín
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só
  • 20-24 db tördelt babapiskóta
  • 30 dkg fekete szeder

Elkészítése:

Egy 26-cm-es kapcsos tortaforma aljába és az oldalába tegyünk sütőpapírt úgy, hogy a papír 2-3 cm- re túlérjen a formán.

Az epret szórjuk meg egy evőkanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponét keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.

A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tört piskótával, tegyük rá az eper, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és az eper másik része, majd megint egy réteg mascarpone.

A tortán tetejét szórjuk meg a szederrel és tegyük a hűtőbe.
Csak másnap szeleteltem fel. Addigra a piskóta megpuhul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Én most fagyasztott gyümölcsöket használtam.