Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-erdei gyümölcsös pohárkrém recept

Epres-erdei gyümölcsös pohárkrém
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Rétegezéshez:

    • 8–10 db babapiskóta (szükség szerint, pohár méretétől függően)
    • 1 csomag Dr. Oetker vaníliás tortakrém (hideg tejjel keverhető változat)
    • 4 dl hideg tej (a tortakrémhez)
    • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
    • 2–3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
    • 1 teáskanál citromlé
    • 25 dkg eper (friss, apróra vágva)

    Elkészítése:

    A fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kis lábosba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, majd közepes lángon pár perc alatt sűrűbb öntetté főzzük. Botmixerrel pépesítjük, ha simább állagot szeretnénk, majd hagyjuk kihűlni.

    A vaníliás tortakrémet a csomagoláson lévő utasítás szerint hideg tejjel simára keverjük. Hűtőbe tesszük pár percre, amíg kissé megdermed.

    A babapiskótákat tördeljük kisebb darabokra, hogy kényelmesen elférjenek a poharak alján.

    A desszert összeállításához előkészítünk 6–7 kis poharat. Az aljukra egy kevés piskótát teszünk, rákanalazzuk a krémet, majd következik egy adag gyümölcsöntet és néhány darabka friss eper. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük.

    A tetejére gyümölcsszósz és néhány szelet friss eper kerül díszítésként.

    Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, a piskóta pedig kicsit megpuhuljon.

    Tipp:
    Tálalás előtt extra friss eperrel vagy mentalevéllel is díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek