Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-vanília pudingos pohárkrém recept

Epres-vanília pudingos pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Epres részhez:

    • 50 dkg eper
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1/2 citrom leve
    • 4 db szegfűszeg
    • 1/2 kk őrölt fahéj
    • 1 dl víz
    • 2 tk étkezési keményítő + 0,5 dl víz

    Vaníliás pudingkrémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dl tej
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

    Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, adjuk hozzá a vizet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a citromlevet, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy az eper nehogy szétfőljön.

    A keményítőt keverjük simára a vízzel, majd öntsük az eperhez és óvatosan kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

    A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kezdjük el melegíteni.

    Közben adjuk hozzá a simára kevert pudingos tejet is, majd állandó keverés mellett, addig főzzük míg besűrűsödik, majd hűtsük ki.

    Amikor a puding kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert tejszínhabot.

    Az elkészült vaníliás pudingot az eperzselével váltakozva kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hagyjuk kicsit felmelegedni, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá