Epres-vanília pudingos pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres-vanília pudingos pohárkrém

Hozzávalók:
Epres részhez:

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 4 db szegfűszeg
  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • 2 tk étkezési keményítő + 0,5 dl víz

Vaníliás pudingkrémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, adjuk hozzá a vizet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a citromlevet, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy az eper nehogy szétfőljön.

A keményítőt keverjük simára a vízzel, majd öntsük az eperhez és óvatosan kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kezdjük el melegíteni.

Közben adjuk hozzá a simára kevert pudingos tejet is, majd állandó keverés mellett, addig főzzük míg besűrűsödik, majd hűtsük ki.

Amikor a puding kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert tejszínhabot.

Az elkészült vaníliás pudingot az eperzselével váltakozva kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tipp:

Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hagyjuk kicsit felmelegedni, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.