Epres-erdei gyümölcsös pohárkrém

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres-erdei gyümölcsös pohárkrém

Hozzávalók

Rétegezéshez:

  • 8–10 db babapiskóta (szükség szerint, pohár méretétől függően)
  • 1 csomag Dr. Oetker vaníliás tortakrém (hideg tejjel keverhető változat)
  • 4 dl hideg tej (a tortakrémhez)
  • 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 2–3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 25 dkg eper (friss, apróra vágva)

Elkészítése:

A fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kis lábosba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, majd közepes lángon pár perc alatt sűrűbb öntetté főzzük. Botmixerrel pépesítjük, ha simább állagot szeretnénk, majd hagyjuk kihűlni.

A vaníliás tortakrémet a csomagoláson lévő utasítás szerint hideg tejjel simára keverjük. Hűtőbe tesszük pár percre, amíg kissé megdermed.

A babapiskótákat tördeljük kisebb darabokra, hogy kényelmesen elférjenek a poharak alján.

A desszert összeállításához előkészítünk 6–7 kis poharat. Az aljukra egy kevés piskótát teszünk, rákanalazzuk a krémet, majd következik egy adag gyümölcsöntet és néhány darabka friss eper. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük.

A tetejére gyümölcsszósz és néhány szelet friss eper kerül díszítésként.

Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, a piskóta pedig kicsit megpuhuljon.

Tipp:
Tálalás előtt extra friss eperrel vagy mentalevéllel is díszíthetjük.