Hozzávalók
Rétegezéshez:
Elkészítése:
A fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kis lábosba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, majd közepes lángon pár perc alatt sűrűbb öntetté főzzük. Botmixerrel pépesítjük, ha simább állagot szeretnénk, majd hagyjuk kihűlni.
A vaníliás tortakrémet a csomagoláson lévő utasítás szerint hideg tejjel simára keverjük. Hűtőbe tesszük pár percre, amíg kissé megdermed.
A babapiskótákat tördeljük kisebb darabokra, hogy kényelmesen elférjenek a poharak alján.
A desszert összeállításához előkészítünk 6–7 kis poharat. Az aljukra egy kevés piskótát teszünk, rákanalazzuk a krémet, majd következik egy adag gyümölcsöntet és néhány darabka friss eper. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük.
A tetejére gyümölcsszósz és néhány szelet friss eper kerül díszítésként.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, a piskóta pedig kicsit megpuhuljon.
Tipp:
Tálalás előtt extra friss eperrel vagy mentalevéllel is díszíthetjük.