Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres citromkrémes tortácska recept

Epres citromkrémes tortácska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Kekszes alap hozzávalók 8 db-hoz:

    • 1 cs Győri zabfalatok
    • 6 dkg vaj

    Epres citromkrém hozzávalói:

    • 15 dkg eper
    • 3 db citromos joghurt (Danone)
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 10 gramm porzselatin + 1 dl víz

    Elkészítése:

    A zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal.

    Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük egymásmellé a tortakarikákat. Ezután kanalazzuk bele a kekszes keveréket, alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe dermedni.

    Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd vágjuk fel apró kockákra.

    A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot majd keverjük alaposan össze.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, még teljesen feloldódik.

    Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.

    A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy fakanállal, apránként szintén keverjük a joghurtos keverékhez.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott epret, és óvatosan forgassuk össze.

    Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, kanalazzuk a formákba az epres-citromos krémet, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Tálalás előtt vegyük ki a megtöltött formákat a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le a formát. Ezután rakjuk ki a tetejét az apró kockákra vágott eperrel, díszítsük mentalevéllel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek