Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla csokis-babapiskótás szelet recept

Dupla csokis-babapiskótás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Csokis krém:

    • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 15 dkg vaj

    Fehér csokis krém:

    • 1 cs tejszín ízű pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 15 dkg vaj

    Rétegzéshez:

    • 2*24 db babapiskóta
    • tej
    • rumaroma (elmaradhat)
    • babapiskóta
    • háztartási keksz
    • kókuszreszelék a tetejére

    Elkészítése:

    Csokis krém:

    A csokis pudingport és a cukrot a tejben elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és a csokit, majd addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.

    Fehér csokis krém:

    Ugyanúgy készül, mint a csokis, csak amint elkészül a puding, akkor a vajat és a fehér csokit keverjük bele és így hűtjük ki.

    Összeállítás:

    A kihűlt csokis és fehércsokis krémeket külön-külön alaposan kihabosítjuk.

    Kevés tejbe rumaromát keverünk. Egy tálcára vagy tepsibe leteszünk két sorban, a rumos tejbe mártott 24 db babapiskótát, majd rákenjük a csokis krém felét.

    Háztartási kekszet mártunk a rumos tejbe, majd rátesszük a csokis krémre. Erre kenjük a kihabosított fehér csokis krémet, majd kitesszük a tejbe mártogatott babapiskóta másik felével. Végül rákenjük a maradék csokis krémet. Másnap szeleteljük, megszórjuk kevés kókuszreszelékkel és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá