Dupla csokis-babapiskótás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csokis krém:
- 1 cs csokoládé ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
Fehér csokis krém:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg vaj
Rétegzéshez:
- 2*24 db babapiskóta
- tej
- rumaroma (elmaradhat)
- babapiskóta
- háztartási keksz
- kókuszreszelék a tetejére
Elkészítése:
Csokis krém:
A csokis pudingport és a cukrot a tejben elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és a csokit, majd addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
Fehér csokis krém:
Ugyanúgy készül, mint a csokis, csak amint elkészül a puding, akkor a vajat és a fehér csokit keverjük bele és így hűtjük ki.
Összeállítás:
A kihűlt csokis és fehércsokis krémeket külön-külön alaposan kihabosítjuk.
Kevés tejbe rumaromát keverünk. Egy tálcára vagy tepsibe leteszünk két sorban, a rumos tejbe mártott 24 db babapiskótát, majd rákenjük a csokis krém felét.
Háztartási kekszet mártunk a rumos tejbe, majd rátesszük a csokis krémre. Erre kenjük a kihabosított fehér csokis krémet, majd kitesszük a tejbe mártogatott babapiskóta másik felével. Végül rákenjük a maradék csokis krémet. Másnap szeleteljük, megszórjuk kevés kókuszreszelékkel és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »