Dupla csokis-babapiskótás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Csokis krém:

  • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj

Fehér csokis krém:

  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg vaj

Rétegzéshez:

  • 2*24 db babapiskóta
  • tej
  • rumaroma (elmaradhat)
  • babapiskóta
  • háztartási keksz
  • kókuszreszelék a tetejére

Elkészítése:

Csokis krém:

A csokis pudingport és a cukrot a tejben elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és a csokit, majd addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.

Fehér csokis krém:

Ugyanúgy készül, mint a csokis, csak amint elkészül a puding, akkor a vajat és a fehér csokit keverjük bele és így hűtjük ki.

Összeállítás:

A kihűlt csokis és fehércsokis krémeket külön-külön alaposan kihabosítjuk.

Kevés tejbe rumaromát keverünk. Egy tálcára vagy tepsibe leteszünk két sorban, a rumos tejbe mártott 24 db babapiskótát, majd rákenjük a csokis krém felét.

Háztartási kekszet mártunk a rumos tejbe, majd rátesszük a csokis krémre. Erre kenjük a kihabosított fehér csokis krémet, majd kitesszük a tejbe mártogatott babapiskóta másik felével. Végül rákenjük a maradék csokis krémet. Másnap szeleteljük, megszórjuk kevés kókuszreszelékkel és tálaljuk.