Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékrém karamellizált szederrel recept

Csokoládékrém karamellizált szederrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Karamellizált szeder:

    • 20 dkg szeder
    • 3 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

    A fehér csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hűtsük ki. A kihűlt csokoládét azután adjuk hozzá a cukros-mascarponéhoz és szintén keverjük simára.

    A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a csokoládés krémhez és keverjük, forgassuk össze.

    Az elkészült krémet kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

    A szedret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.

    Ezután szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze.

    Ezután tegyük be a mikróba, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg. Közben egyszer-kétszer vegyük ki és óvatosan keverjük, rázogassuk össze, de arra figyeljünk, nehogy a szeder szemek szétessenek.

    Amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a krémet a hűtőből és kanalazzuk rá a szedret és a levét is.

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.

    Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek