Csokoládékrém karamellizált szederrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Karamellizált szeder:

  • 20 dkg szeder
  • 3 ek barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)

Elkészítése:

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A fehér csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kevergetve hűtsük ki. A kihűlt csokoládét azután adjuk hozzá a cukros-mascarponéhoz és szintén keverjük simára.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként adjuk hozzá a csokoládés krémhez és keverjük, forgassuk össze.

Az elkészült krémet kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

A szedret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.

Ezután szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze.

Ezután tegyük be a mikróba, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg. Közben egyszer-kétszer vegyük ki és óvatosan keverjük, rázogassuk össze, de arra figyeljünk, nehogy a szeder szemek szétessenek.

Amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a krémet a hűtőből és kanalazzuk rá a szedret és a levét is.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg, majd úgy kínáljuk.