Vendégváró édes-sós variáció recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 dl olvasztott vaj
- 1 cs instant élesztő
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl meleg (nem forró!) tej
Édes töltelék:
- túró
- apróra vagdalt aszalt vörös áfonya
- tejföl annyi, hogy kenhető legyen a töltelék
Sós töltelék:
- ízlés szerinti sajtkrém (háromszög sajt, tömlős stb…)
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, bedagasztjuk, kelesztjük kb 30 percet.
A “nagy cipóból”, több kicsi cipót vágunk (a nagysága tőlünk függ, nekem kb 25 db lett), mindegyiket kb téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk, egyik felét késsel bevagdossuk, a másik felére kenjük a tölteléket, feltekerjük, kör alakúra formázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Tetejüket megkenjük felvert tojással, a sós töltelékeseket megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
A töltelék természetesen lehet bármi más! Én vörös áfonya és szezámmag rajongó vagyok…
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.