Vendégváró édes-sós variáció recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 dl olvasztott vaj
- 1 cs instant élesztő
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl meleg (nem forró!) tej
Édes töltelék:
- túró
- apróra vagdalt aszalt vörös áfonya
- tejföl annyi, hogy kenhető legyen a töltelék
Sós töltelék:
- ízlés szerinti sajtkrém (háromszög sajt, tömlős stb…)
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, bedagasztjuk, kelesztjük kb 30 percet.
A “nagy cipóból”, több kicsi cipót vágunk (a nagysága tőlünk függ, nekem kb 25 db lett), mindegyiket kb téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk, egyik felét késsel bevagdossuk, a másik felére kenjük a tölteléket, feltekerjük, kör alakúra formázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Tetejüket megkenjük felvert tojással, a sós töltelékeseket megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
A töltelék természetesen lehet bármi más! Én vörös áfonya és szezámmag rajongó vagyok…
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »