Vendégváró édes-sós variáció recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 dl olvasztott vaj
- 1 cs instant élesztő
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl meleg (nem forró!) tej
Édes töltelék:
- túró
- apróra vagdalt aszalt vörös áfonya
- tejföl annyi, hogy kenhető legyen a töltelék
Sós töltelék:
- ízlés szerinti sajtkrém (háromszög sajt, tömlős stb…)
- szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, bedagasztjuk, kelesztjük kb 30 percet.
A “nagy cipóból”, több kicsi cipót vágunk (a nagysága tőlünk függ, nekem kb 25 db lett), mindegyiket kb téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk, egyik felét késsel bevagdossuk, a másik felére kenjük a tölteléket, feltekerjük, kör alakúra formázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Tetejüket megkenjük felvert tojással, a sós töltelékeseket megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
A töltelék természetesen lehet bármi más! Én vörös áfonya és szezámmag rajongó vagyok…
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »