Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró édes-sós variáció recept

Vendégváró édes-sós variáció
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 kávéskanál só
    • 1 dl olvasztott vaj
    • 1 cs instant élesztő
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl meleg (nem forró!) tej

    Édes töltelék:

    • túró
    • apróra vagdalt aszalt vörös áfonya
    • tejföl annyi, hogy kenhető legyen a töltelék

    Sós töltelék:

    • ízlés szerinti sajtkrém (háromszög sajt, tömlős stb…)
    • szezámmag a tetejére

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, bedagasztjuk, kelesztjük kb 30 percet.

    A “nagy cipóból”, több kicsi cipót vágunk (a nagysága tőlünk függ, nekem kb 25 db lett), mindegyiket kb téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk, egyik felét késsel bevagdossuk, a másik felére kenjük a tölteléket, feltekerjük, kör alakúra formázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

    Tetejüket megkenjük felvert tojással, a sós töltelékeseket megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    A töltelék természetesen lehet bármi más! Én vörös áfonya és szezámmag rajongó vagyok…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá