Vendégváró édes-sós variáció

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl olvasztott vaj
  • 1 cs instant élesztő
  • 2 egész tojás
  • 2 dl meleg (nem forró!) tej

Édes töltelék:

  • túró
  • apróra vagdalt aszalt vörös áfonya
  • tejföl annyi, hogy kenhető legyen a töltelék

Sós töltelék:

  • ízlés szerinti sajtkrém (háromszög sajt, tömlős stb…)
  • szezámmag a tetejére

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, bedagasztjuk, kelesztjük kb 30 percet.

A “nagy cipóból”, több kicsi cipót vágunk (a nagysága tőlünk függ, nekem kb 25 db lett), mindegyiket kb téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk, egyik felét késsel bevagdossuk, a másik felére kenjük a tölteléket, feltekerjük, kör alakúra formázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Tetejüket megkenjük felvert tojással, a sós töltelékeseket megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Jó sütizést mindenkinek!

Tipp:

A töltelék természetesen lehet bármi más! Én vörös áfonya és szezámmag rajongó vagyok…