Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Török húsos batyu recept

Török húsos batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 bögre finomliszt (kb 20 dkg)
    • 1/4-ed kiskanál só
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 kiskanál cukor
    • 1 dkg élesztő
    • kb 1/4 bögre langyos tej

    Töltelék:

    • 30 dkg darált sertés hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • ízlés szerint só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, cayen bors
    • 1 kicsi zöld chili paprika vagy chilikrém
    • reszelt sajt

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból annyi tejjel tésztát gyúrunk, hogy ne ragadjon, de könnyen formázható legyen, majd letakarva kelesztjük.

    A töltelékhez az olajat felhevítjük, majd a vöröshagymát elkezdjük dinsztelni rajta. Félidőben hozzáadjuk a fokhagymát, majd kevés idő múlva a húst is rádobjuk. Fehéredésig pirítjuk, közben pedig hozzáadjuk a fűszereket is.

    Addig pirítjuk, amíg zsírjára nem sül. Az elkészült tölteléket kihűtjük.

    A megkelt tésztát 5 részre osztjuk. A tésztákat egyenként, jól lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk, kb lapos tányér nagyságúra.

    A tészta közepére tesszük a töltelék 1/5-ét, majd reszelt sajtot szórunk rá. Ráncosan összeszedjük a tésztát a kezünkben, majd megcsavarjuk és visszahajtjuk a felesleget. Eligazítjuk és tepsire tesszük.

    Amikor mind elkészült, akkor felvert tojással lekenjük. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá