Húsos párnák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sima liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 15 dkg sütőmargarin
- 1 nagy ek tejföl
- 1 kk só
- langyos tej
Töltelék:
- 40 dkg darált sertés comb
- 10 dkg darált füstölt szalonna
- 3 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 tk darált paprika vagy pirosarany
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csipet só
- 4-5 db friss bazsalikom levél
- 1 kis szál friss tárkony
- 1 kis szál friss kakukkfű vagy mindháromból 1-1 kk morzsolt tasakos
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 fehérje
- 1 ek zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek tejföl
- szezámmag
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és megpároljuk az étolajon. Hozzáadjuk a darált füstölt szalonnát, a darált húst és 10 percig együtt pároljuk.
Amikor már darabosra és a szalonnától lédúsra párolódott a húsalap, beletesszük a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes fűszert és hozzávalót, öntünk rá kb. 1/2 dl vizet és lassú lángon időnként kevergetve addig pároljuk, amíg a nagyja levét elfővi!
Félretesszük, néha rákeverünk mert hűlnie kell.
A liszthez hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést készítünk, bele szórjuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet.
Miután feljött, hozzáadjuk a tejfölt és további tej adagolásával összegyúrjuk és puha gomboccá formáljuk. Letakarva pihentetjük legalább 20-25 percet.
Közben a töltelék is visszahűlt, beleütjük az 1 db tojást és jól elkeverjük benne. Zsemlemorzsa azért kell hozzá, ha kissé folyékony a hús, 1-2 evőkanállal szilárdítjuk, hogy kellemes, krémes állagú húskrémet kapjunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk és 7×12 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
Minden tésztalapra ráteszünk egy evőkanálnyi húst és párnává hajtva összecsípjük a széleit.
A tojás sárgáját kikeverjük a tejföllel.
A töltött párnákat sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük a tejfölös tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőbe téve közepes lángon, ill. 200 fokon, kb. 18-20 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Ebédre második fogásként, ill. vacsorára tökéletes fogás.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »