Húsos párnák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sima liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 15 dkg sütőmargarin
- 1 nagy ek tejföl
- 1 kk só
- langyos tej
Töltelék:
- 40 dkg darált sertés comb
- 10 dkg darált füstölt szalonna
- 3 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 tk darált paprika vagy pirosarany
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csipet só
- 4-5 db friss bazsalikom levél
- 1 kis szál friss tárkony
- 1 kis szál friss kakukkfű vagy mindháromból 1-1 kk morzsolt tasakos
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 fehérje
- 1 ek zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek tejföl
- szezámmag
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és megpároljuk az étolajon. Hozzáadjuk a darált füstölt szalonnát, a darált húst és 10 percig együtt pároljuk.
Amikor már darabosra és a szalonnától lédúsra párolódott a húsalap, beletesszük a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes fűszert és hozzávalót, öntünk rá kb. 1/2 dl vizet és lassú lángon időnként kevergetve addig pároljuk, amíg a nagyja levét elfővi!
Félretesszük, néha rákeverünk mert hűlnie kell.
A liszthez hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést készítünk, bele szórjuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet.
Miután feljött, hozzáadjuk a tejfölt és további tej adagolásával összegyúrjuk és puha gomboccá formáljuk. Letakarva pihentetjük legalább 20-25 percet.
Közben a töltelék is visszahűlt, beleütjük az 1 db tojást és jól elkeverjük benne. Zsemlemorzsa azért kell hozzá, ha kissé folyékony a hús, 1-2 evőkanállal szilárdítjuk, hogy kellemes, krémes állagú húskrémet kapjunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk és 7×12 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
Minden tésztalapra ráteszünk egy evőkanálnyi húst és párnává hajtva összecsípjük a széleit.
A tojás sárgáját kikeverjük a tejföllel.
A töltött párnákat sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük a tejfölös tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőbe téve közepes lángon, ill. 200 fokon, kb. 18-20 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Ebédre második fogásként, ill. vacsorára tökéletes fogás.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »