Tejfölös-párizsis csiga recept

Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy edénybe tesszük a sót, hozzáadjuk a lisztet, tojást, olajat és az élesztős tejet, majd az egészet alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk kb 10 percig. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá, de vigyázzunk, hogy lágy maradjon!
A kész tésztát lisztezett edénybe tesszük, letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
Közben a párizsit apró darabokra vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük.
A megkelt tésztát kb fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra. A tésztát lekenjük tejföllel (a szélén hagyjunk el kb 2 cm-ert) és szórjuk rá a párizsit, majd a sajtot.
Tekerjük fel a tésztát a hosszabbik oldala mentén, de ne túl szorosan. A szélét, amire nem kenjünk tejölt, kissé vizezzük meg, majd tekerjük fel, így a tészta összetapad és nem fog szétnyílni.
A tésztát vágjuk kb 1,5 ujjnyi vastag csigákra és tegyük sütőpapíros tepsire. Takarjuk le és kelesszük kb 30 percig.
Közben a sütőt melegítsük el 200 fokra. A megkelt csigák tetejét és oldalát kenjük le felvert tojással, majd kb 20-25 perc alatt süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »