Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalalkális sós perec recept

Szalalkális sós perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 12,5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 g szalalkáli
    • 50 ml tej
    • 2 ek tejföl
    • 1 tk só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tej
    • 1 mk pirospaprika
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tejet langyosítsuk meg kissé és oldjuk fel benne a szalalkálit.

    A lisztbe belekeverjük a sót, majd gyors mordulatokkal elmorzsoljuk az apró kockákra vágott vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a szalalkális tejet, majd összegyúrjuk.

    Kissé lisztezett munkalapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és perec szaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk.

    Tepsire sorakoztatjuk a pereceket.

    A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a paprikával, majd lekenjük vele a perecek tetejét. Ha szeretnénk, akkor szezámmaggal is megszórhatjuk.

    180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá