Sós-sajtos kiflik recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot is.
A lisztet egy edénybe mérjük és elkeverjük benne a sót. Ezután hozzáadjuk a kefirt és a tojást. Beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes szárazanyagot, akkor hozzáadjuk az olajat és kb 10-15 percig dagasztjuk.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Töltés, formázás:
A puha vajat kihabosítjuk a sóval.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. AZz egyik tésztát kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen kör alakúra, vékonyra, majd félretesszük. Kinyújtunk egy másikat is. Az egyik tésztára rákenjük a vaj felét és rátesszük a másik kinyújtott lapot.
A kör közepéről haladva nyújtunk még a tésztán, amíg szép vékony nem lesz.
A kinyújtott körlapot 16 cikkre vágjuk, majd a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük a cikkeket így formázva meg a kifliket.
A maradék tésztákat is így készítjük el.
Sütés:
A megformázott kifliket kb 30 percig pihentetjük, majd lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »