Sós-sajtos kiflik recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot is.
A lisztet egy edénybe mérjük és elkeverjük benne a sót. Ezután hozzáadjuk a kefirt és a tojást. Beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes szárazanyagot, akkor hozzáadjuk az olajat és kb 10-15 percig dagasztjuk.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Töltés, formázás:
A puha vajat kihabosítjuk a sóval.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. AZz egyik tésztát kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen kör alakúra, vékonyra, majd félretesszük. Kinyújtunk egy másikat is. Az egyik tésztára rákenjük a vaj felét és rátesszük a másik kinyújtott lapot.
A kör közepéről haladva nyújtunk még a tésztán, amíg szép vékony nem lesz.
A kinyújtott körlapot 16 cikkre vágjuk, majd a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük a cikkeket így formázva meg a kifliket.
A maradék tésztákat is így készítjük el.
Sütés:
A megformázott kifliket kb 30 percig pihentetjük, majd lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.