Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós-sajtos kiflik recept

Sós-sajtos kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 75 g kefir
    • 50 ml olaj
    • 1 kiskanál só
    • 50 ml tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • csipet cukor

    Töltelék:

    • 5 dkg vaj (puha)
    • 1 kiskanál só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot is.

    A lisztet egy edénybe mérjük és elkeverjük benne a sót. Ezután hozzáadjuk a kefirt és a tojást. Beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes szárazanyagot, akkor hozzáadjuk az olajat és kb 10-15 percig dagasztjuk.

    A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Töltés, formázás:

    A puha vajat kihabosítjuk a sóval.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. AZz egyik tésztát kinyújtjuk enyhén lisztezett felületen kör alakúra, vékonyra, majd félretesszük. Kinyújtunk egy másikat is. Az egyik tésztára rákenjük a vaj felét és rátesszük a másik kinyújtott lapot.

    A kör közepéről haladva nyújtunk még a tésztán, amíg szép vékony nem lesz.

    A kinyújtott körlapot 16 cikkre vágjuk, majd a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük a cikkeket így formázva meg a kifliket.

    A maradék tésztákat is így készítjük el.

    Sütés:

    A megformázott kifliket kb 30 percig pihentetjük, majd lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá