Sajtroló recept

Elkészítése:
A fagyasztott tésztát hagyjuk kiolvadni, majd vékonyra kinyújtjuk, csíkra vágjuk és szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, rátekerjük a henger alakú sütőformákra.
A rolókat egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással megkenjük 180 és fokra előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd pirosra sütjük.
A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan leszedjük a formáról és kihűtjük.
A tejet egy fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Kézi habverővel simára keverjük, majd szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük. A kihűlt masszához hozzáadjuk a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel kihabosítjuk
A sajtos masszát egy habzsákba töltjük, majd a rolókat megtöltjük vele, végül reszelt sajtba mártjuk a rolók végeit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »