Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtroló recept

Sajtroló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg fagyasztott leveles tészta

    A töltelékhez:

    • 1,5 dl tej
    • 3 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg mascarpone
    • 10 dkg sajt reszelve
    • bors
    • 7 dkg vaj

    A lekenéshez:

    A díszítéshez:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A fagyasztott tésztát hagyjuk kiolvadni, majd vékonyra kinyújtjuk, csíkra vágjuk és szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, rátekerjük a henger alakú sütőformákra.

    A rolókat egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással megkenjük 180 és fokra előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd pirosra sütjük.

    A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan leszedjük a formáról és kihűtjük.

    A tejet egy fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Kézi habverővel simára keverjük, majd szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük. A kihűlt masszához hozzáadjuk a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel kihabosítjuk

    A sajtos masszát egy habzsákba töltjük, majd a rolókat megtöltjük vele, végül reszelt sajtba mártjuk a rolók végeit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá