Sajtroló

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta

A töltelékhez:

  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg sajt reszelve
  • bors
  • 7 dkg vaj

A lekenéshez:

  • 1 tojás

A díszítéshez:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A fagyasztott tésztát hagyjuk kiolvadni, majd vékonyra kinyújtjuk, csíkra vágjuk és szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, rátekerjük a henger alakú sütőformákra.

A rolókat egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással megkenjük 180 és fokra előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd pirosra sütjük.

A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan leszedjük a formáról és kihűtjük.

A tejet egy fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Kézi habverővel simára keverjük, majd szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük. A kihűlt masszához hozzáadjuk a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel kihabosítjuk

A sajtos masszát egy habzsákba töltjük, majd a rolókat megtöltjük vele, végül reszelt sajtba mártjuk a rolók végeit.