Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos turbán recept

Sajtos turbán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 cs szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
    • 5 dkg margarin (olvasztott)
    • 1 tk kristálycukor
    • 2 tk só
    • 3 dl tej (langyos)

    Töltelék:

    • kb 20 dkg sajt (lereszelt)
    • 5 dkg margarin (olvasztott)

    Tetejére:

    • 1 enyhén felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezám vagy lenmag

    Elkészítése:

    A lanygos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy edénybe tesszük a sót, erre a lisztet, a margarint és vágül ráöntjük az élesztős tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Ha szükséges, kevés lisztet még tegyünk hozzá.

    Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.

    Ha megkelt a tészta, jól átgyúrjuk és 10 egyforma részre osztjuk. Nyújtódeszkán mindegyik tésztát külön-külön kb 20-25 cm-es hosszú ovális alakúra kinyújtjuk.

    Megkenjük olvasztott magarinnal, megszórjuk sajttal és egy gerelyevágóval vagy éles késsel ferdén bevágjuk úgy, hogy a széleket ne vágjuk át!

    A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá).

    Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal.

    180 fokon kb 20-25 percig, szép aranybarnára sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá