Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A lanygos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Egy edénybe tesszük a sót, erre a lisztet, a margarint és vágül ráöntjük az élesztős tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Ha szükséges, kevés lisztet még tegyünk hozzá.
Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.
Ha megkelt a tészta, jól átgyúrjuk és 10 egyforma részre osztjuk. Nyújtódeszkán mindegyik tésztát külön-külön kb 20-25 cm-es hosszú ovális alakúra kinyújtjuk.
Megkenjük olvasztott magarinnal, megszórjuk sajttal és egy gerelyevágóval vagy éles késsel ferdén bevágjuk úgy, hogy a széleket ne vágjuk át!
A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá).
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal.
180 fokon kb 20-25 percig, szép aranybarnára sütjük.