Sajtos hajtovány recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- kb 3 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 dl étolaj
- 1 ek só
- pici cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
Krém:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 mk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
szezámmag ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A sót a liszttel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is és jól kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük letakarva.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit a sajt kivételével jól kikeverjük. Ezzel a krémmel lekenjük a tésztánkat, majd reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
Trapéz alakokat vágunk a tésztából.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük és szezámmagot szórunk rá.
Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.