Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos hajtovány recept

Sajtos hajtovány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • kb 3 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 dl étolaj
    • 1 ek só
    • pici cukor
    • 2,5 dkg friss élesztő

    Krém:

    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1 mk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
      szezámmag ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    A sót a liszttel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is és jól kidagasztjuk.

    Duplájára kelesztjük letakarva.

    Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.

    A töltelék hozzávalóit a sajt kivételével jól kikeverjük. Ezzel a krémmel lekenjük a tésztánkat, majd reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.

    Trapéz alakokat vágunk a tésztából.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük és szezámmagot szórunk rá.

    Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá