Sajtos hajtovány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sajtos hajtovány

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • kb 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 ek só
  • pici cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő

Krém:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 mk só
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

A tetejére:

  • 1 tojássárgája
    szezámmag ízlés szerint

Elkészítése:

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

A sót a liszttel összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is és jól kidagasztjuk.

Duplájára kelesztjük letakarva.

Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit a sajt kivételével jól kikeverjük. Ezzel a krémmel lekenjük a tésztánkat, majd reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.

Trapéz alakokat vágunk a tésztából.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük és szezámmagot szórunk rá.

Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin, majd 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!