Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes croissant recept

Sajtkrémes croissant
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg lágy margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 1 + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 1 tk só
    • 1 dl joghurt
    • 3 dl tej
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 1 ek liszt
    • 1 tk szezámmag
    • 1 tk köménymag

    Elkészítése:

    A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.

    Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc)

    Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Elvágjuk 16 cikkre. Mindegyiket megtöltjük sajtkrémmel.

    Sajtkrém készítése:

    A mascarpone sajtkrémbe belekeverjük a reszelt sajtot és a lisztet. Alaposan elkeverjük.

    Ezt a tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, felét megszórjuk szezámmaggal, a másik felét pedig köménymaggal.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Én csak mascarpone sajtkrémmel készítem, mert csodálatos a töltelék tőle.

    A sajtkrémes croissant kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 291 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá