Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc)
Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Elvágjuk 16 cikkre. Mindegyiket megtöltjük sajtkrémmel.
A mascarpone sajtkrémbe belekeverjük a reszelt sajtot és a lisztet. Alaposan elkeverjük.
Ezt a tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, felét megszórjuk szezámmaggal, a másik felét pedig köménymaggal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Én csak mascarpone sajtkrémmel készítem, mert csodálatos a töltelék tőle.