Sajtkrémes croissant

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg lágy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 + 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 1 dl joghurt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek liszt
  • 1 tk szezámmag
  • 1 tk köménymag

Elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.

Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc)

Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Elvágjuk 16 cikkre. Mindegyiket megtöltjük sajtkrémmel.

Sajtkrém készítése:

A mascarpone sajtkrémbe belekeverjük a reszelt sajtot és a lisztet. Alaposan elkeverjük.

Ezt a tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, felét megszórjuk szezámmaggal, a másik felét pedig köménymaggal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp:

Én csak mascarpone sajtkrémmel készítem, mert csodálatos a töltelék tőle.